Κωνσταντίνος Ι. Ουλής
Ο Κωνσταντίνος Ι. Ουλής είναι Ομότιμος Καθηγητής Παιδοδοντιατρικής ΕΚΠΑ, είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών και απέκτησε την ειδικότητα της Παιδοδοντιατρικής και το Master of Science στη Βιολογία στόματος από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Birmingham, Alabama των Η.Π.Α και το Διδακτορικό του Δίπλωμα (PhD) από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών.
Έχει συγγράψει αρκετά κεφάλαια βιβλίων, σημειώσεις και πονήματα για Οδοντιάτρους και φοιτητές και έχει δώσει πάνω από 250 Μετεκπαιδευτικά μαθήματα σε Οδοντιάτρους, Διαλέξεις και Εισηγήσεις σε Συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό ως προσκεκλημένος ομιλητής, ενώ υπήρξε και ο διοργανωτής και Συντονιστής δύο Πανευρωπαϊκών Workshops (2000 και 2009) στην Ελλάδα για τη δημιουργία των “ Guidelines for the Fluoride Use by Children in Europe ” που ισχύουν μέχρι σήμερα.
Έχει εκπονήσει πολλές ερευνητικές μελέτες και έχει συμμετάσχει σε αρκετά διεθνή και Ελληνικά ερευνητικά προγράμματα και το ερευνητικό του έργο έχει διεθνή αναγνώριση με περισσότερες από 100 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά και με πάνω από 1000 αναφορές στην διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία.
Στην Ελλάδα, έχει συμβάλλει στην βελτίωση του επαγγέλματος ως Μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας επί 20ετία και στη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας στην χώρα μας ως Πρόεδρος και μέλος Επιστημονικών Επιτροπών Στοματικής Υγείας του ΚΕΣΥ, Μέλος της επιτροπής του ΚΕΣΥ για την ειδικότητα της Ορθοδοντικής κσι Μέλος της «Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας» του Υπουργείου Υγείας επί πολλά χρόνια, Έχει επίσης συμβάλει στην προωθηση και αναγνώριση της Παιδοδοντιατρικής σαν ειδικότητα στη χώρα μας ως Μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας επί 25 χρόνια.
Στην Ευρώπη συνέβαλλε επίσης στην εκπαίδευση και το επάγγελμα των οδοντιάτρων ως ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδιατρικής Οδοντιατρικής (EAPD), ως Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση και την άσκηση της Οδοντιατρικής στην Ευρώπη, ως εκπρόσωπος του ΥΠΕΠΘ σε επιτροπή του Συμβουλίου της ΕΕ για την αναθεώρηση των οδηγιών και ως Μέλος του Συμβουλίου Ευρωπαίων Οδοντιάτρων(CED) και Πρόεδρος της Ομάδας εργασίας (WG) του CED για την εκπαίδευση και τα επαγγελματικά δικαιώματα των Οδοντιάτρων στην Ευρώπη.. Από τη θέση αυτή πέρασε πολλές αλλαγές στην αναθεώρηση της οδηγίας 36/2005 για το επάγγελμα και δημιούργησε αρκετά ψηφίσματα που έγιναν ομόφωνα δεκτά από την ολομέλεια, για το προφίλ και τις ικανότητες του Ευρωπαίου Οδοντιάτρου, κατά των 2 κύκλων της Μπολόνια και για την Συνεχή Επαγγελματική Επιμόρφωση των Οδοντιάτρων κ.λ.π.
Η μεγαλύτερη συμβολή του στο επάγγελμα και τη χώρα μας είναι ότι είχε την ιδέα σχεδίασε και εφάρμοσε σαν Επιστημονικός υπεύθυνος το «Πρόγραμμα Προαγωγής και Καταγραφής της Στοματικής Υγείας του Ελληνικού Πληθυσμού» της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας από το 2001 μέχρι σήμερα .Το προγράμμα αυτό κατέγραψε την Στοματική κατάσταση των Ελλήνων με δύο (2) Επιδημιολογικούς χάρτες το 2004 και 2014 και εισήγαγε την Αγωγή Στοματικής Υγείας με την πρωτοποριακή μέθοδο της Βιωματικής μάθησης στα Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία.
Περισσότερα...
Ηλίας Δ. Μπερδούσης
Ο κ. Μπερδούσης γεννήθηκε στην Κόρινθο και σπούδασε οδοντιατρική στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στην ειδικότητα της Παιδοδοντιατρικής στην Αμερική στο Πανεπιστήμιο University of Medicine and Dentistry of New Jersey. (UMDNJ) . Παράλληλα ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ίδιου πανεπιστημίου και απέκτησε Master στη Βιολογία Στόματος. Αντικείμενο του ερευνητικού ενδιαφέροντός του ήταν η πρόσληψη υδραργύρου από τον άνθρωπο που προέρχεται από τις εμφράξεις αμαλγάματος. Για ένα χρόνο διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στον κρατικό ιατρικό οργανισμό Brookheaven Laboratories. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας συμμετείχε σε αποστολές στον Νότιο Ειρηνικό επανδρώνοντας ιατρικές ομάδες που αξιολόγησαν πληθυσμούς που είχαν στο παρελθόν εκτεθεί σε ραδιενεργό ακτινοβολία.
Το 1993 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε ανήκει στο δυναμικό της Παιδιδοντιατρικής κλινικής. Από το 1995 και μέχρι σήμερα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εργαστήριο της Παιδοδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 30 εργασίες δημοσιευμένες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Πολλές ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει προσκληθεί να μιλήσει σε συνέδρια και ημερίδες που έχουν γίνει είτε από τοπικούς οδοντιατρικούς συλλόγους είτε από επιστημονικές εταιρείες.
Από το 1993 είναι ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας της Παιδοδοντιατρικής (EAPD), το 1996 έγινε μέλος της Επιτροπής Σύνταξης της Ιστοσελίδας της Ακαδημίας όταν και συνέβαλε στην δημιουργία της. Από το 2004 και μετά είναι ο υπεύθυνος σύνταξης της. Έχει θητεύσει Γενικός Γραμματέας και από το 2013 είναι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παιδοδοντιατρικής Εταιρείας. Το 2012 εκλέχτηκε Γραμματέας στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία της Παιδοδοντιατρικής για την περίοδο 2012-2018.
Γεωργία Κ. Κωταντούλα
Η κ. Κωταντούλα γεννήθηκε στη Ναύπακτο. Σπούδασε οδοντιατρική στην Οδοντιατρική Σχολή Καρόλου στη Πράγα και συνέχισε τις σπουδές της στην ειδικότητα της Ορθοδοντικής στην Οδοντιατρική Σχολή Hebrew University of Jerusalem- Hadassah Medical Center - Israel. Παράλληλα με την ειδικότητα πραγματοποίησe 2ετές ερευνητικό πρόγραμμα (M.Sc) στο τομέα της βιο-ιατρικής τεχνολογίας.
Βραβεία:
Το 2013 βραβεύτηκε στο Ευρωπαικό Oρθοδοντικό Συνέδριο με το πρώτο βραβείο με θέμα : “Antibiofilm activity of novel pH- sensitive sustained release varnish"
Το 2014 παρουσίασε στο πανεπιστήμιο Kings College του Λονδίνου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα φοιτητών ορθοδοντικής στο οποίο τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο
Θητείες:
Αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ της Ορθοδοντικής εταιρίας της Ελλαδος ( Greek Orthodontic Society) 2017
Συμμετοχή -σε επιστημονικές/επαγγελματικές εταιρείες
AAO (Αμερικανικός Σύνδεσμος Ορθοδοντικών
EAO (Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Ορθοδοντικών)
Ορθοδοντικής Εταιρίας της Ελλάδος ( Greek Orthodontic Society)
ΕΟΓΜΕ - Εταιρία ορθοδοντικής γναθοπροσωπικλης μελέτης και έρευνας
Από το 2017 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εργαστήριο της Oρθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το επιστημονικό της έργο περιλαμβάνει πολλές ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
Ηρώ Κεραμίδα
Η κ. Κεραμίδα γεννήθηκε στη Ναύπακτο και σπούδασε οδοντιατρική στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στην ειδικότητα της Παιδοδοντιατρικής στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ίδιου πανεπιστημίου και απέκτησε Master στη Βιολογία Στόματος. Αντικείμενο του ερευνητικού ενδιαφέροντός της ήταν η συσχέτιση των mutans στρεπτόκοκκων του σάλιου με την τερηδόνα σε παιδιά.
Από το 2007 και μέχρι σήμερα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εργαστήριο της Παιδοδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2003 συμμετέχει σε προληπτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών που γίνονται σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία του νομού Αττικής.
Το επιστημονικό της έργο περιλαμβάνει πολλές ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.